IZOMBIE

Izombie är en komisk kriminalserie om läkarstudenten Olivia Moore som blir förvandlad till zombie,arbetar sedan hos rättsläkaren Dr. Ravi Chakrabarti. Zombies måste äta människohjärnor för att överleva,Olivia Moore börjar arbeta med polisen Clive Babineaux att utreda mord.När Olivia Moore äter offrens hjärnor så påverkas hon av offrens personlighet och får visioner om hur mordet begicks. Det är mycket humor,men ibland när Olivia påverkas mycket av offrens personlighet så kan det bli lite pinsamt.I serien förvandlas många människor till zombies så hela samhället påverkas ,det handlar mycket om försäljning av hjärnor till zombies och att hitta ett botemedel mot zombies,det bildas ett säkerhetsbolag med bara zombies.Olivias vänner är åklagaren Peyton Charles och exfästmannen Major Lilywhite. Alla fem säsongerna finns på Netflix.

STARGIRL

Tvserien utspelas tio år efter det att Justice Society of America har besegras av sina fiender Injustice Society of America/ISA .Stargirl handlar om att High Schooltjejen Courtney Whitmore som flyttar till staden Blue Walley tillsammans med sin mamma och styvfar och hon upptäcker den kosmiska staven vilket leder till att hon blir hjälten känd som Stargirl. Courtneys styvfar Pat Dugan har varit sidekick till Starman i den gamla superhjältegruppen Justice Society of America/JSA och har byggt roboten Stripe. Stargirl försöker till sammans med andra ungdomar bilda det nya JSA ,med karaktärer som Wildcat,Hourman och Dr Mid-nite. Första säsongen handlar om att JSA försöker besegra ISA,som består av bland annat Gambler, Tigresss, Sportsmaster,Brainwave och Icicle ,en annan skurk allierad med ISA är Dragon King. Monstret Solomon Grundy är också med på ISA;s sida. Denna Dcserie finns på HBO Max..

THE SHANNARA CHRONICLES

. The Shannara Chronicles. Första säsongen bygger på Shannaras Alvstenar av Terry Goodkind. Den handlar om de fyra länderna,en fantasivärld utspelas i framtiden efter en apokalyptisk händelse. Världen befolkas av både människor,alver,gnomer och troll.Första säsongen handlade om att trädet Allman är döende,om man inte räddar det så kan en demonarmé ta sig ut ur sin magiska fängelse Första säsongens viktigaste karaktärer är trollkarlen Allanon, halvalven Will Omsford,alvprinsessan Amberle (sondotter till Eventine,dotter till den alvkungens äldsta son) och flickan Eretria,andra karaktärer i första säsongen är alvkungen Eventine (spelas av John Rhys-Davies) och dennes söner,äldsta sonen är död ,. Bra serie för de som gillar fantasy. Finns hos HBO Max, En av tvseriens producenter var Jon Favreau (regissör till Iron Man,skapare av tvserien the Mandalorian). Är liksom Teen Wolf skapad för att visas på MTV. Båda två säsongerna finns på HBO Max.

AGENTS OF SHIELD

Agents of SHIELD. Handlar om att agenten Phil Coulson efter slaget vid New York (i filmen the Avengers) samlar ett team inom organisationen SHIELD för att undersöka och bekämpa okända hot. Förutom Phil Coulson så har vi i teamet bland annat agenten May som pilot,ingenjör Leo Fitz,biokemisten Jemma Simmons och hackern Skye/Daisy som senare får förmågor.Mycket bra och spännande serie,mycket action. Det förekommer både vanliga agenter och skurkar och karaktärer med superkrafter. Rekomenderas för alla som gillar superhjältar och Marvel. Finns på Disney Plus.

ONCE UPON A TIME

Om man gillar sagor så kan jag rekomendera tvserien Once upon a Time . Första säsongen handlar om att den elaka drottningen (från Snövit) uttalar en förbannelse så att alla sagofigurer förflyttas till våra värld i seriens början så får en kvinna som heter Emma besök av en pojke som heter Henry som påstår att hon är hans mamma och att hon ska följa med till staden Storybrooke.Det visar sig att Emma är seriens frälsare.

Varje säsong handlar om att någon sagoskurk dyker upp som ska besegras.

Förutom Snövit,Rödluvan,Belle så förekommer också Robin Hood,Mulan,Kung Arthur,Merlin,Elsa och Anna från Frost,Peter Pan,Aladdin & Jasmine ,Onda häxan (Wicked witch) från Oz,Merida. Bra modernisering av sagor ,spännande och rolig tvserie för alla som gillar sagor.

Finns just nu på Disney Plus

 

 
 

NEW MUTANTS

 

  

Filmen handlar om fem ungdomar med mutantkrafter som hamnar på konstig klinik där de övervakas,officiellt för att få behandling och att lära sig kontrollera sina krafter. Men det visar sig inte stämma med verkligheten. Ungdomarna deltar i terapi och olika tester. De börjar återuppleva sina värsta rädslor.Filmens skurk är demonbjörnen.

Ungdomarna möter sina innersta rädslor och för att överleva så måste de samarbeta. Filmen har inslag av skräck,kan vara läskig för vissa personer,den är mindre läskig än en traditionell skräckfilm,men är läskigare än en vanlig superhjältefilm. Betyg 3 av 5.

 

Filmen är regisserad av Josh Boone.

Karaktärer

 

Alla ungdomarna har varit med om personliga trauma.

Rahne Sinclair /Wolfsbane kan förvandla sig till en varg eller varulv. Hon har svårt att förena sina förmågor med sin religiösa tro.

Illyana Rasputin/Magik kan teleportera ,använda magi,har en mystisk rustning som skyddar mot allt och ett själssvärd som skadar bara magiska varelser. Hon har en lila drake Lockheed.

Danielle Moonstar/Mirage kan skapa illusioner och kan få mäniskors rädslor att bli verklighet.Hon har varit med om att se sin pappa dö.

Sam Guthrie/Cannonball kan skapa värmeenergi som kan användas för att flyga som en raket.Har av misstag dödat sin pappa.

 

Roberto Da Costa/Sunspot kan absorbera solenergi kan då flyga,öka sin fysiska styrka och projicera värme och ljus,kan stråla solenergi.Har av misstag dödat sin flickvän.

 

SKÅDESPELARE:

 

 

 

Maisie Williams Rahne Sinclair

 

Anya Taylor-Joy Illyana Rasputin

 

Charlie Heaton Sam Guthrie

 

Alice Braga Dr. Reyes

 

Blu Hunt Danielle Moonstar

 

Henry Zaga Roberto da Costa

 

 

 

Röst till Smiling Man : Marilyn Manson

 

 


RSS 2.0