Once upon a Time

Följ min blogg med Bloglovin
 
 
För dem som gillar sagor på tv kan jag varmt rekomendera Once upon A Time. Det handlar om om  att häxan i sagan om Snövit genom en förbannelse för människor och andra  varelser från från sagornas värld till staden Storybrooke i USA. I första säsongen hade de inget minne av sin  motsvarighet i sagornas värld,men sedan uppphörde förbannelsen ,men de är kvar i USA.
Huvudrollskaraktärer är Snövit,hennes styvmor, Rumpelstiltskin,och Snövits dotter Emma och hennes son Henry.
Många figurer är med som Snövit,Rödluvan, Rumpelstiltskin, Belle(Från Skönheten och odjuret), Snövits dvärgar,Kapten Krok,Mulan,Törnrosa och dr Frankenstein.
 
Sänds på torsdagar på Kanal5 med repris på söndagar.
 

 

 

Star Wars Spinoff

Man ska  utöver en ny Star Warstrilogi  som ska utspelas efter Jedins återkomst  planerar man också att göra två spinofffilmer.
En om en ung Han Solo som ska utspelas mellan episod 3 och 4 och en om Boba Fett som ska utspelas före Jedins återkomst.

 
 http://starwars.com/news/new-spinoff-films-set-to-expand-the-star-wars-galaxy.html
 

Arrow :Ny serie på Kanal5

Den femte februari så började en bra tvserie  på Kanal 5:Arrow.En spännande tvserie om en man som har varit skeppsbruten i fem år och som nu kommer tillbaka.Han är en superhjälte som liknar en modern Robin Hood.Han har inga  övernaturliga krafter(har  inte märk det ännu allefall) . En bra tvserie att rekomendera . Visas på tisdagkvällar och går i repris på söndagar.

Deltävling 1

De första sju låtarna i första   deltävlingen av Melodifestivalen  var dåliga(3-5 sämst) ,bäst var Michael Feiner & Caisa ,men låten kunde ha varit bättre utan saxofon. Frågan är om det blir en,två eller kanske till och med tre bra låtar i årets melodifestival.

Om Melodifestivalen 2013

Är årets Melodifestival en parodi på den riktiga? Bland deltagarna i årets Melodifestival har jag inte hittat några kända artister och inte heller något som tyder på att popmusik ska spelas i tävlingen. Man skulle kunna tro att komiker har planerat årets Melodifestival med syftet att skämma ut Sverige. 

Jag kan inte heller förstå varför Caroline af Ugglas i med i Melodifestivalen igen eftersom hon förra gången hon var med inte sjöng utan bara läste en dikt. Att ta med Caroline af Ugglas i Melodifestivalen innebär att deltagarna inte behöver sjunga.

Eftersom Melodifestivalen i första hand riktar sig till barn, så borde den sändas på eftermiddagen.

För att kunna förbättra och modernisera Melodifestivalen så krävs det att de som har arbetat med produktionen under senaste åren inte längre får gör det(särskilt då Christer Björkman) och att Fredrik Kempe, Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren och Thomas G:son under en femårsperiod inte får ha med några låtar i Melodifestivalen.

SVT verkar under de senaste tio åren missförstått med vad Melodifestivalen är för tävling, det är inte som SVT tror en talangtävling för okända artister liknande Idol utan syftet är att skicka en så bra representant och låt som möjligt till Eurovision Song Contest.

En modernisering av Melodifestivalen skulle innebära att det bara är pop, rockmusik och ballader som får vara med,största delen av deltagarna och låtarna i Melodifestivalen är ju inte där för att tävla utan som utfyllnad.Det är för mycket gammaldags musik(gamtjoa) och för lite modern musik som är med i Melodifestivalen. 

Utifrån vem eller vilka som har vunnit Melodifestivalen sedan 2005 så får man ju uppfattningen att resultatet måste vara bestämt innan tävlingen startar. Som tittare har jag fått uppfattningen att det är svårt som tittare att påverka resultatet i tävlingen ,särskilt som jurymedlemmarna röstar enligt instruktioner från SVT. 2006 fick Carola troligtvis uppemot 30 fler röster registrerade än vad  hon egentligen fick. 2009 fick Måns Zelmerlöw flest antal telefonröster,trots det utsågs Malena Ernman till Sveriges representant.

Varför brukar Sveriges främsta artister och låtskrivare inte vara med i Melodifestivalen? De enda gångerna som deltagare i den svenska musikeliten har vunnit Melodifestivalen är 1974 och 1979. Är det så att dagens medlemmar i den svenska musikeliten tycker att deltagande i Melodifestivalen är under deras värdighet?

RSS 2.0