Hyr eller köp en av årets bästa filmer med humor och action: Hansel & Gretel:Witch Hunters

Hansel & Gretel : Witch Hunters är en rolig och spännande film om att Hans och Greta blivit vuxna och jagar häxor ,med Gemma Arterton,Jeremy Renner,Peter Stormare,Famke Janssen .Filmen handlade också om barn som hade blivit kidnappade. Det är bra skådespelare som ger häftiga repliker som man kan skratta åt. Hansel & Gretel: Witch hunters är en bra fantasyfilm. Filmen är en av årets bästa filmer,en riktig klassiker. Jag rekomenderar alla som vill se enatt hyra eller köpa filmen. Betyget är 4 av 5. Tyvärr har filmen 15 års gräns,vilket jag inte kan förstå eftersom filmen inte är så mycket våldsammare än vissa filmer som har elvaårsgräns. Finns att köpa hos Sciencfictionbokhandeln och discshop.

Begränsa affärsområden inom elbranschen

Nu är det ju så att man kan ha tre olika verksamhetsområden inom el; produktion,nätägare och elavtal till kunder. Jag tycker att man man inom en koncern bara borde få hålla på med två av tre områden. Det borde vara förbjudet av konkurrensskäl för företag som producerar el och är nätägare att också erbjuda elavtal. Det skulle vara bra för den svenska elmarknaden om Eon,Vattenfall och Fortum inte kunde erbjuda elavtal till svenska konsumenter,för då kanske priset på el skulle bli lägre på grund av bättre konkurrens.

SVT ÄR INTE OBEROENDE

Det finns dem som påstår att dagens system att finansiera public service innebär oberoende jämfört med om man finansiera på andra sätt exempelvis via skatten. Det är tveksamt om SVT kan anses vara oberoende från politiskt inflytande,de kanske är det under borgerliga regeringar,men inte alls under socialdemokratiskt styrda regeringar. Det har hänt att SVT har ändrat i sin tv-tablå på begäran av regeringen.Under den senaste socialdemokratiska regeringen så var det så att vid minst ett tillfälle så sände inte SVT ett utannonserat tv-program på begäran av den dåvarande socialdemokratiska regeringen. Det är fel att påstå att dagens system innebär att public service är politiskt oberoende,oberoendet är rena fantasin. Det bästa vore ett förstatligande av public serviceföretagen, i allmänhetens ögon så är SVT redan statligt.

Fel av Copyswede att ta ut privatkopieringsersättning

Det är fel av Copyswede att ta ut privatkopieringsersättning i dagens värld. Bara en marginell del går till upphovsmännen,nästan allt går till direktörer och aktieägare,så egentligen finns utifrån en upphovsrättslig synvinkel ingen anledning att ha kvar privatkopieringsersättningen. Eftersom piratkopiering av upphovsrättsskyddat material är förbjudet borde också privatkopieringsersättning vara förbjuden. Det är omoraliskt ta ut privatkopieringsersättning om inte olaglig fildelning är avkriminaliserad. Eftersom privatkopieringsersättning är betrakta som en skatt på nationell nivå så har Copyswede inte rätt att fatta beslut om privatkopieringsersättning,utan det har enbart riksdagen. Eftersom skatter på nationell nivå bara kan beslutas av riksdagen så är privatkopieringsersättningen ogiltig. Dagens privatkopieringsersättning kan nästan betraktas som en stöld av egendom eftersom de inte har rätt att ta ut avgiften.

RSS 2.0