BLACK WIDOW

 
HANDLING
Filmen handlar om att Natasha Rimanoff/Black Widow är på flykt och får reda på att Röda Rummet (där man tränar Black Widows/Svarta änkor) fortfarande är aktivt. Filmen går ut på att Natasha återförenas med sin gamla ”familj” Yelena Belova,Alexei Shostakov/Red Guardian och Melina Vostakoff för att till slut få bort det Röda rummet och besegra en skurk som kallas för Taskmaster. TID OCH MILJÖ
 
Tidsmässigt så börjar filmen 1995 i USA, men största delen utspelas filmen mellan Captain America Civil War och Avengers: Infinity War. Filmen utspelas både i Norge,Ungern och Ryssland.
 
SAMMANFATTNING Det är en bra actionthriller ,som är lite lik Jason Bourne och James Bond,mycket närstrid och hoppande. Regissör: Cate Shortland.
 
SKÅDESPELARE: Scarlett Johansson Natasha Romanoff Florence Pugh Yelena Belova Rachel Weisz Melina David Harbour Alexei Ray Winstone Dreykov Ever Anderson Young Natasha Violet McGraw Young Yelena O-T Fagbenle Mason William Hurt Secretary Ross

GREKISKA MYTER; SAGOR FÖR STORA BARN DEL 2

 
Anthony Minghella skapade en mini-serie i liknande stil som ovanstående serie,men nu så skulle den handla om grekiska myter.Berättaren spelades nu av Michael Gambon. De använde också mycket av dockor på samma sätt som serien om folksagor. Theseus och Minotauren Om hur Theseus komtill Athen och lovade att besegra minotauren i Knossos. Theseus förälskade sig i Minos dotter Ariadne som hjälpte honom att besegra minotauren i labyrinten. Perseus och Gorgonen Perseus,son till Zeus och Danaë försöker döda gorgonen Medusa (vars huvud kan förstena vem och vad som helst),får hjälp av gudarna på vägen. Orfeus och Eurydike Orfeus fru dör och han försöker hämta tillbaka henne från dödsriket. Daedalus och Ikaros Daedalos (spelad av Derek Jacobi) och Ikaros försöker fly Kreta med hjälp av konstgjorda vingar. Både serien om europeiska folksagor och den om grekiska myter kan rekommenderas för alla som tycker om sagor .

SAGOR FÖR STORA BARN

 
The Storyteller eller Sagor för stora barn.Handlar om en berättare som berättar sagor för sin hund .Serien handlade om olika europeiska folksagor, berättaren spelades av John Hurt ,serien skapades av Jim Henson. Brian Henson gjorde rösten till berättarens hund. Serien var bra gjord med praktiska effekter med hjälp av dockor,den är bra både för barn och vuxna. Några av berättelserna: Fearnot,om en ung kille som ska lära sig vad rädsla är. A Story Short,om när berättaren hamnade som tiggare hos en kung,överlevde tack vare att man berättade en en ny berättelse varje kväll.
 
Soldaten och döden .En hungrig soldat (Bob Peck som spelade Muldoon i Jurassic Park) ger tre tiggare sina sista kex,den första ger honom en rubinvissla,en en rolig dans och den sista ger honom magiska spelkort och magisk säck,den sistnämnda kan fånga vad som helst. Han spelar med spelkorten mot en liten grupp djävlar,vinner guld och fångar senare dem i sin säck. Soldaten fångar senare Döden i sin säck,ingen dör då,men släpper ut döden till slut ,men Döden vill inte ha något med soldaten att göra så soldaten vandrar vidare på jorden utan att dö. Regisserat av Jim Henson (mupparnas skapare)
 
Lyckobarnet .Det finns en profetia om att sjunde sonen till sjunde sonen ska ge lycka.En elak kung försöker döda barnet,som senare växer upp som en ung man. Kungen upptäcker att pojken lever hon ger honomett brev som han ska visa när han kommer till slottet.På vägen träffar pojken på en tjuv/liten man som ändrar brevets innehåll.Ursprungligen så stod det att han skulle styckas,men mannen ändrar det till att pojken omedelbart måste gifta sig med kungens dotter.Kungen blir arg och säger att pojken måste hämta en gyllende fjäder från en grip.Lyckopojken åker till gripens ö med hjälp av en färjkarl och får hjälp av tjuven att hämta både fjädern och en kista med guld. Kungen är så girig att han åker till gripens ö,men han är otålig och tar över från färjkarlen som då släpps fri från sin förbannelse och kungen blir den nya färjkarlen.
Hans Min igelkott. En bondfru önskar att hon fick ett barn även om barnet såg ut som en igelkott,hon föder senare en pojke som ser ut som en igelkott. Pojken Hans lämnar sina föräldrar för att umgås med djur i en skog.Han räddar en kung som har gått vilse i skogen som lovar honom det första som han möter på slottet,det visar sig vara kungens dotter. Senare gifter sig Hans med prinsessan.När hon till slut säger att hon älskar honom så förvandlas han till människa igen. Avsnittet var regisserat av Steve Barron (har gjort musikvideon Take on Me för AHA)
 
Tre Korpar. En häxa (spelad av Miranda Richardson) förvandlar en kungs (spelad av Jonathan Pryce) söner till tre korpar.Kungens dotter,prinsessan måste vara tyst i tre år,tre månader ,tre veckor och tre dagar för att lyfta förbannelsen. Sapsorrow (Sorg) Kungen är änkling.Kungen har tre döttrar,två fula och en vacker som heter Sapsorrow.Enligt landets lagar så måste den kvinna som kan bära den döda drottningens ring bli den nya,men det visar sig att dottern Sapsorrow kan bära ringen.Hon försöker försena allt med att begära tre klänningar,en som är blek som månen,en som ginistrar som stjärnorna och en som är förgylld som solen. Hon flyr senare från slottet iklädd en smutsig pälsklädsel.Hon arbetar i flera år i köket hos en prins.Hon går på tre baler,med ovannämnda klänningar ,tappar en sko. Prinsen hittar henne till slut med hjälp av skon. Avsnittet var regisserat av Steve Barron . Den sanna bruden Ett troll har en dotter,men hon lämnar trollet.Trollet tar en flicka vid namn Anja och tvingar ett henne att göra omöjliga saker,hon gör en önskan och ett vitt lejon uppenbarar sig och hjälper henne. Trollet beordar Anja att bygga ett slott ,lejonet hjälper henne,trollet dör.Hon har en trädgårdsmästare (spelad av Sean Bean) som Anja blir förälskad i,men han blir förtrollad av trollets dotter. .

WONDER WOMAN 1984

WONDER WOMAN 1984
HANDLING: Filmen handlar om att en drömsten som uppfyller människornas önskningar börjar användas,men önskningen gör att man förlorar något i stället. Filmens skurk heter Max Lord som hittar ovan nämnda drömsten och försöker utnyttja den för egen vinning. Dianas kollega Barbara försöker bli som Diana. Dianas önskar att Steve Trevor kommer tillbaka ,vilket sker,men det ger samtidigt konsekvenser för Diana. Temat Att vara såmodig att man kan inse sanningen och att inte vara självisk. KARAKTÄRER Diana Prince/Wonder Woman, anställd hos Smithsonian Institutet i Washington DC. Barbara AnnMinerva ,geolog och kryptozoolog som också är anställd hos Smithsonian. Hon önskar att hon blir som Diana och förvandlas senare till att vara ett rovdjur. Max Lord,karismatisk affärsman som tar drömstenen för sin egen vinning. Miljö Filmen utspelas i början hos amazonernas ö Themyscira,men senare mest i USA och lite i Egypten. Tid: I början filmen är det en tilllbakablick till Dianas barndom,men största delen av filmen utspelas 1984. SAMMANFATTNING: Filmen utspelas 1984,Diana arbetar på Smithsonian,där arbetar också Barbara Minerva,som senare önskar att hon var som Diana och långsamt förvandlas.Affärsmannen Max Lord hittar en magisk sten som kan upppfylla människors önskningar,men det skapar konsekvenser. Wonder Woman försöker stoppa Max Lord att utnyttja människors önskningar och den nya gepardliknande skurken Cheetah. Filmen var bra,men inte lika bra som första filmen. Betyg 3 av 5 Regi: Patty Jenkins Skådespelare: Gal Gadot Diana Prince/Wonder Woman Pedro Pascal Maxwell Lord Kristen Wiig Barbara Minerva/Cheetah Chris Pine Steve Trevor Robin Wright Antiope Connie Nielsen Hippolyta Lynda Carter Asteria Lilly Aspell Young Diana Amr Waked Emir Said Bin Abydos Natasha Rothwell Carol (Co-Worker) Ravi Patel Babajide Oliver Cotton Simon Stagg Lucian Perez Alistair Kristoffer Polaha Handsome Man

RSS 2.0