ANT-MAN AND THE WASP QUANTUMANIA

 

HANDLING

 

Scott Lang har ett bra liv efter Avengers Endgame. Hans dotter Cassie har utvecklat en apparat som fungerar som en satelit för kvantumvärlden.Cassie sätter på den och både hon,Scott Lang,Hope van Dyne,Hank Pym ,Cassie Lang och Janet van Dyne sugs ner till kvantumvärlden.

När Janet var nere i kvantum i omkring 30 år så kraschlandade en man (Kang) i kvantumvärlden,hon hjälpte honom att reparera kärnan i sitt skepp,men då upptäckte hon att han var ond och förstorade kärnan så att skeppet inte gick att använda. Till att börja med så splittras huvudkaraktärerna när de kommer ner till kvantumvärlden,Cassie och Scott blir tillfångatagna av Kang ,medan Janet och Hank söker hjälp hos Janets gamla vän Krylar.Kang vill att Scott ska hjälpa honom att få hans skeppskärna att fungera igen.Det visar sig att Darren Cross har förvandlas till Modok,jättehuvud med pytteliten kropp och små armar och ben. Filmen handlar om att Scott,Cassie,Janet och Hank försöker stoppa Kang från att fly kvantumvärlden och hjälpa motståndsrörelsen som vill störta honom.

TID & MILJÖ

Filmen utspelas lite i San Francisco år 2025.Till största delen utspelas den i kvantumvärlden,både 30 år tidigare och i nutid.

 

SAMMANFATTNING

Scott Lang,Hope van Dyne,Hank Pym ,Cassie Lang och Janet van Dyne hamnar i kvantumvärlden som de utforskar och träffar på okända varelser. Filmens skurk är Kang som har tagit över kvantumvärlden och vill lämna den världen.

Betyg 4 av 5

 Biopremiär 15 februari   Finns på Disney Plus   från den 17 maj.

 

Regi: Peyton Reed

  

Paul Rudd Scott Lang / Ant-Man

Evangeline Lilly Hope Van Dyne / Wasp

Michael Douglas Dr. Hank Pym

Kathryn Newton Cassie Lang

Jonathan Majors Kang The Conqueror

Michelle Pfeiffer Janet Van Dyne / Wasp

Corey Stoll  Modok 

Bill Murray Krylar

Randall Park Jimmy Woo

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0