DR STRANGE AND THE MULTIVERSE OF MADNESS

 

 

HANDLING

America Chavez är en tonårstjej som genom att slå i luften kan ta sig till olika universum, hon blir jagad på vägen och får skydd av Dr Strange som söker hjälp hos Wong och Scarlet Witch.De färdas i genom och besöker olika universum i filmen.Dr Strange får bekämpa olika hot i olika universum.

 

TID OCH MILJÖ

Filmen utspelas omkring 2025 och i olika universum,framför allt i 616 och 838

 

Betyg 4 av 5

 

 

Benedict Cumberbatch Doctor Stephen Strange

Elizabeth Olsen Wanda Maximoff / The Scarlet Witch

Xochitl Gomez America Chavez

Chiwetel Ejiofor Baron Mordo

Benedict Wong Wong

 

Rachel McAdams Dr. Christine Palmer

Jett Klyne J Tommy Maximoff

Julian Hilliard J Billy Maximoff

Michael Stuhlbarg Dr. Nic West (as Michael Stühlbarg)

Hayley Atwell Hayley Captain Carter

Anson Mount Black Bolt

Lashana Lynch Captain Marvel

John Krasinski Reed Richards

Patrick Stewar Professor Charles Xavier

Charlize Theron Clea

Sheila Atim Sara

Adam Hugill Rintrah

 


FANTASTISKA VIDUNDER; DUMBLEDORES HEMLIGHETER

 

 

HANDLING

I början så blir Grindelwald frikänd från alla brott.

Filmen handlar om att flera saker,dels ska Albus Dumbledore försöka

stoppa trollkarlen Gillert Grindelwald från att över makten i trollkarlsvärlden. och att de ska välja ny ledare inom det Internationella trollkarlsförbundet. En liten varelse som Newt Scamander räddar får en stor betydelse,det är en quilin som kan se framtiden och se in i människors själar . Dumbledore tar hjälp av Scamanders bror Theseus och hans vän mugglaren Jacob Kowalski och en amerikansk lärarinna,Lally Hicks från skolan Ilvermorny. Albus Dumbledore skickar en spion till Grindelwald.Det handlar också om Credence/Aurelius Dumbledore riktiga identitet. Dumbledore försöker förhindra att Grindelwald i förväg förstår vad de planerar. Tyska trolldomsministeriet är också med i filmen.

TID OCH MILJÖ

Filmens inledning utspelar sig i Kina.

Filmen utspelas sig 1932 ,till största delen i Europa och i Kina och Bhutan i Asien.

I Europa utspelas filmen i Storbritannien och i Tyskland.

SAMMANFATTNING

Dumbledore försöker med hjälp av Newt Scamander och andra vänner att

stoppa Grindelwalds försök ta över makten i världen. Betyg 3 av 5

INFO

Regissör: David Yates

 

Eddie Redmayne Newt Scamander

Mads Mikkelsen Gellert Grindelwald

Ezra Miller Credence Barebone / Aurelius Dumbledore

Jude Law Albus Dumbledore

Katherine Waterston Tina Goldstein

Dan Fogler Jacob Kowalski

Callum Turner Theseus Scamander

Alison Sudol Queenie Goldstein

 

 

 

 

 


TIDSRESAN ,DEL 3

Kapitel 7

Hon lever länge i 1200-talets England innan hon går in en ny portal och hamnar i 1880-talets USA och är då en tonåring.,Både i medeltida England och i Vilda Västern blir hon en känd som en mästerskytt eftersom hon fuskar genom att använda sina telekinetiska förmågor.

Efter 15 år (1898) så skickas hon i en ny portal fram till England 1913.

Kapitel 8

Hon deltar sedan frivilligt i första världskriget (är då i 20-årsåldern),men 1922 så skickas hon plöstligt framåt i tiden till Frankrike 1931. Hon deltar sedan också i andra världskriget.

1953 skickas hon från Frankrike i framtiden i en ny portal ,hamnar då i USA 1967,ser ut som att vara i 30-årsåldern.

Kapitel 9

Lever sedan ett lungt liv i USA fram till 2006,då hon skickas tillbaka till nutid i grottan som om inget hade hänt,springer ut från grottan ,använder sina förmågor för att skrämma killarna som jagade henne. Springer hem ,går sedan och lägger sig och somnar,vaknar dagen efter och tror att allt var en dröm ,innan hon upptäcker sina förmågor på nytt och hittar halsbandet.

Hon går senare på skattjakt och gräver upp skatter som hon har gömt under historien och blir rik på det.

 


SPIDER-MAN NO WAY HOME

 

 

HANDLING

Filmen handlar om att Spindelmannen är anklagad för mordet för Mysterio och hans identitet som Peter Parker har avslöjats för världen.Myndigheterna gör en utredning .Eftersom Peter Parker och hans vänner inte får komma in på det universitet som de vill komma in på så går han till Dr Strange och ber om magisk hjälp.Dr Strange genomför en trollformel för att få folk att glömma Peter Parker är Spindelmannen,men det går fel. Personer från andra universum börjar komma,bland annat skurkar från tidigare Spindelmamnnenfilmerna t.ex Green Goblin och Dr Octopus som Spindelmannen får slåss mot.Spindelmannen kommer också i konflikt med Dr Strange hur man ska agera med karaktärer från andra universum.

 

TID OCH MILJÖ

Filmen utspelas i början av filmen sommaren 2024,mycket av filmen utspelas under hösten 2024,den största delen under november 2024.

Miljömässigt så utspelas filmen New York.

 

SAMMANFATTNING

Spindelmannens har stora problem och han får magisk hjälp av Dr Strange,det går fel och leder till ännu större problem och Spindelmannen ställs inför sina största utmaningar någonsin . I filmen får Spindelmannen både nya fiender och vänner.  Betyg 4 av 5

 

 

INFO

Regissör: Jon Watts

Tom Holland Peter Parker / Spindelmannen

Benedict Cumberbatch Doctor Strange

Zendaya MJ

Jacob Batalon Ned Leeds

Willem Dafoe Norman Osborne/Green Goblin

Alfred Molina Otto Octavius / Doctor Octopus

Jamie Foxx Max Dillon / Electro

Marisa Tomei May Parker

Tobey Maguire Peter Parker/Spider-Man

Andrew Garfield Peter Parker/Spider-Man

Jon Favreau Happy Hogan

Benedict Wong Wong

J.K. Simmons J. Jonah Jameson

Angourie Rice Betty Brant

Tony Revolori Flash Thompson

Martin Starr Mr Harrington

 

 


TIDSRESAN DEL 2

Kapitel 4

Medan Johnsson McCory åker iväg till London så passar Louise på att få tag på halsbandet.

Hon lyckas få tag på halsbandet och tar på sig det .Johnson kommer tillbaka tidigare än planerat och upptäcker att halsbandet är borta. Louise har lyckas låsa in sig i ett rum och säger de magiska orden. Får då följande övernaturliga förmågor permanent : sju gånger starkare än normalt,självgenerande förmåga,osynlighet och flygförmåga.Förmågor som hon bara har när hon bär halsbandet: ändra storlek,telekinesi och teleportation(hon kan bara teleportera sig till platser där hon tidigare har varit ).Hon teleporterar sig ut ur det låsta rummet till en gårdsplanen utanför herrgården.Det blir en strid mellan henne och Johnson och hans män.Efter mycket kort strid så får han lindriga skador och Louise flyger iväg.Efter en stund så landar hon och teleporterar sig tillbaka till London.

 

Kapitel 5

Hon lever ett tag i London som mästertjuv. När hon upptäcker att hon inte kan komma tillbaka till våran tid så går hon i tjänst på ett piratfartyg ,blir sedan en känd piratdrottning.Hon återvänder som mycket rik till England och låter måla en tavla av sig själv.

 

Kapitel 6

Efter många år så går hon in i en grotta i skogen i Skottland och helt plöstligt så skickas hon bakåt i tiden till antikens Grekland och då är hon en ung flicka igen efter många äventyr så skickas hon framåt i tiden till 1200-talets England..


ETERNALS

 

 

HANDLING

Filmen handlar om en grupp nästan odödliga superhjältar (Eternals) som kommer till Jorden för att bekämpa devianter (monster) . Filmen berättar om Eternals historia på jorden.Eternals har splittrats,men återrförenas efter flera århundranden för att slåss mot fiender. . Sersi har haft en relation med Ikaris,numera med den mänsklige Dane Whitman.Den handlar om att förhindra att en ny celestial föds,vilket kan göra så att jorden förstörs.

Eftersom karaktären Makkari är döv förekommer det teckenspråk i filmen.

TID OCH MILJÖ

Eternals utspelas i dåtid i Mesopotamien och lite i Mexico och Indien,i nutid utspelas filmen över hela världen,bland annat i USA,London

Betyg 3 

Regissör: Chloé Zhao

 

Salma Hayek Ajak

Angelina Jolie Thena

Richard Madden Ikaris

Gemma Chan Sersi

Brian Tyree Henry Phastos

Barry Keoghan Druig

Kumail Nanjiani Kingo

Lauren Ridloff Makkari

Ma Dong-seok Gilgamesh

Lia McHugh Sprite

Kit Harington Dane Whitman

Harish Patel Karun

David Kaye Arishem

Bill Skarsgård Kro

Harry Styles Eros/Starfox

Patton Oswalt Trollet Pip

 

 


TIDSRESAN DEL 1

TIDSRESAN

 

Kapitel 1

Louise är på semester tillsammans med sina föräldrar i Skottland och åker runt till olika slott. På ett av slotten ser de en tavla som är från 1800-talet och kvinnan på tavlan är äldre,men samtidigt mycket lik Louise.

 

Kapitel 2

Louise är hemma igen.Hon blir jagad av några killar in i ett grottområde.Hon springer in i en grotta med skatter,tar och sätter på sig ett vackert halsband.När hon försöker ta sig ut ur grottområdet så går hon vilse och går in i en grotta,ser något ljus där framme,det är som om det är en dörr i grottan och går fram och öpnnar dörren,kommer då in i något som ser ut som en gammal butik.Hon gårdå tillbaka i dörren och kommer då inte till grottan utan till ett lager där ett par kvinnor arbetar,de ropar tjuv .Hon springer in i butiken igen och sedan ut på gatan som visar sig vara 1830-talets London.

Hon blir tagen av polisen.

Eftersom ingen tror henne och man vet inte vem hon är så blir placerad i ett häkte.

 

Kapitel 3

En man vid namn David Johnson hämtar ut Louise för att han är intresserad av hennes halsband. David Johnson tar med Louise till sin herrgård på landet där hon placeras bland tjänstefolket och får i uppdrag att städa huset.David Johnson tar även Louise halsband.Det finns olika tecken och inskriptioner på halsbandet.En dag så kommer en man vid namn McCory som ska undersöka halsbandet. Louise lyckas gömma sig i Johnson´s arbetsrum,när han har besök av McCory.Hon får då reda på att om man säger de grekiska orden tre gånger och har på sig halsbandet så kan man få övernaturliga förmågor.Louise memorerar det hon ska säga och ser hur Johnsson låser in halsbandet.

 


SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS

 

HANDLING:

Wen Wu fick för tusentals år sedan kontroll över tio magiska ringar som gav honom styrka och odödlighet.

 

Shang-Chi,son till Wen Wu (ledare för den kriminella organisationen De Tio ringarna) har levt i tio år utan kontakt med sin familj i USA. Hans far som kontrollerar de Tio magiska ringarna skickar hantlangare för att hämta hem sonen Shang-Chi till de Tio ringarnas organisation där han måste möta sin förflutnam och kämpa om kontrollen av tio magiska ringar..

Resten av filmen handlar om att besegra onda mystiska varelser .som hotar våran värld Det förekommer en drake i filmen.

 

 

TID OCH MILJÖ

 

Filmen utspelas till största delen i nutid,men filmen börjar för flera hundra år sedan och det är också tillbakablickar,mest om Shang-Chis barndom.

Filmen utspelas i början i USA,lite i Macao ,men mest på en okänd plats någonstans i Asien.

 

Regi: Destin Daniel Cretton

 

 

Simu Liu Shang-Chi

Tony Chiu-Wai Leung Xu Wen Wu/Mandarinen

 

Meng'er Zhang Xialing

 

Awkwafina Katy

Fala Chen Ying Li

Michelle Yeoh Jiang Nan

Florian Munteanu Razor Fist

Ben Kingsley Trevor Slattery

Ronny Chieng Jon Jon

Benedict Wong Wong

Tim Roth Abomination


ONCE UPON A TIME IN WONDERLAND

Once upon a Time in Wonderland är en miniserie som handlar om Alice som sitter på hem för psykiskt sjuka i 1800-talets England på grund av sina berättelser om Underlandet.Hon flyr till Underlandet och letar efter sin pojkvän Will (som hon trodde var död) ,hennes fiender är den Röda drottningen och Jafar. Hon är med på många olika äventyr medan hon letar efterWill.Serien är en miniserie på 13 avsnitt. Sophie Lowe Alice Michael Socha Will Scarlet/Hjärter Knekt (Knave of Hearts) Peter Gadiot Cyrus Emma Rigby Röda Drottningen Naveen Andrews Jafar John Lithgow Vita Kaninen Shaun Smyth Edwin (Alice far) Iggy Pop Larven (The Caterpillar) Peta Sergeant Jabberwocky

RSS 2.0