MAN BEHÖVER INTE BETALA TVAVGIFT FÖR DATORER

Det finns ingenting i dagens lagstiftning som innebär att tv-avgiften är teknikneutral . Radiotjänst har enligt svensk lag inte rätt att kräva tv-avgift för datorer,surfplattor och mobiltelefoner .
Radiotjänst och svenska domstolar har baserat sina beslut om tv-avgift för datorer på en lagstiftning som ännu inte existerar ,detta eftersom riksdagen ännu inte har fattat några beslut som innebär att man måste betala tv-avgift för datorer,mobiltelefoner och surfplattor. I och med besluten hos förvaltningsrätten i Luleå och kammarrätten i Sundsvall har riksdagen förlorat beslutanderätten över vilka apparater som man måste betala tv-avgift för den beslutanderätten har i stället förts över till Radiotjänst och domstolsväsendet. Varken datorer,surfplattor och mobiltelefoner är skapade för att ta emot tv-sändningar så det finns ingen anledning att räkna dem som tv-mottagare.
Den nuvarande lagstiftningen  om tv-avgiften med begrepp som vidaresändning och utsändning gör att det är mycket osäker om man kan kräva tv-avgift om man ser på tv på annat sett än via marksänd digital-tv(Boxer) och satellit.
Det verkar som i och med de senaste årens ändringar av lagen om finansiering av radio och TV i allmänhetens tjänst har man tagit bort avgiftsplikten för alla som ser på tv via kabel-tv eller fibernätet,för att det ska vara avgiftsplikt igen för dem som får sin tv signal via kabel så måste man ändra lagtexten så som den var för mer än tio år sedan.
Alla hos Radiotjänst och domstolar som påstår att man kan ta ut tv-avgift för datorer,surfplattor eller mobiltelefoner förstår inte hur dessa apparater fungerar och vad som är en tv-mottagare.

Egentligen så borde alla som ser på tv på annat sätt än marksänd digitaltv och satelittv kräva tillbaka  tvavgifter som har betalats in sedan 2007. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0